Rektörümüz Prof. Dr. Muammer Yaylalı'nın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Bugün milletimizin asil duruşunu tüm dünyaya gösterdiği anlamlı bir gündür.  Çanakkale Zaferi tek yürek olmuş Anadolu insanının neler başarabileceğinin açık bir örneğidir.

Çanakkale Zaferi, Anadolu’nun dört bir tarafından gelen, göğsü imanla dolu  Mehmetçiğin tek yürek, tek bilek olarak kenetlendikleri ve “ Çanakkale Geçilmez” dedirttikleri bir ibret abidesidir.

18 Mart Çanakkale Zaferi milletimizin bağımsızlık ruhuna karşı kurulan zincirlerin kırıldığı kutlu bir gündür.  Tarihimizin her döneminde gençlerimiz üzerine düşen görevi canları pahasına yerine  getirmiştir. Bundan sonra da gençlerimize ciddi görevler düşmektedir. Çanakkale’de şehit verdiğimiz gençlerimizle aynı ruh ve bilinçte olan evlatlarımız Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması noktasında üzerine düşeni yapacaktır. Kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyan Türk milletinin kahraman vatan evlatlarını, 102.Yıl Dönümünü kutladığımız Çanakkale Zaferi ve Şehitleri  Anma Günü münasebetiyle, minnet ve şükranla anıyorum.

Prof. Dr. Muammer YAYLALI

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü