Rektörümüz Prof. Dr. Muammer Yaylalı'nın 15 Temmuz Mesajı

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kadim tarihinden, güçlü köklerinden bihaber olan; yüce Türk Milletinin vatan, devlet, şehadet olgusunu hafife alan bir güruh tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde kalkışılan hain darbe teşebbüsünün sene-i devriyesindeyiz. Habis bir ur gibi yüce devletimizin pek çok kademesine sızan, hain emellerine Türk Silahlı Kuvvetleri gibi, Peygamber Ocağı diye nitelenen şanlı ordumuzu mesken tutan bu alçak terör örgütü kadın erkek, genç yaşlı demeden insanlarımızı şehit etmiş; vatandaşlarımıza kurşun sıkmıştır. Milletin emaneti olan tankları, savaş uçaklarını, silahları milletin kendisine ve iradesine yöneltme alçaklığını gösteren bu taşeronların yaptığı kalkışma sonucu 251 vatandaşımız şehadete yürümüş; binlerce vatandaşımız da gazi olmuştur. Milletin kendi hür iradesi ile seçerek temsil yetkisi verdiği yüce meclisi bombalayan bu alçak sürü, kamu binaları, köprüler, sokak ve caddelerde terör estirmiş ve neticesinde hak ettiği karşılığı devlet ve millet eliyle görmüştür.

Reis-i Cumhurumuz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın direniş çağrısına anında karşılık veren yüce milletimiz tek vücut olarak bu hainlerin karşısına çelik bir kalkan gibi dikilmiş ve bu ihanet asgari zayiatla önlenmiştir. Fikri ve zikri dışarda, tasmaları dış güçlerin elinde olan bu hain terör örgütünü ve yaptığı bu ihaneti lanetle kınıyorum. Vatanımızın birliği bütünlüğü ve demokrasisi adına olabilecek her türlü tehlikeye karşı canını hiçe sayan vatandaşlarımıza gönülden şükranlarımı sunuyorum. Vatan, bayrak ve demokrasi adına can veren şehitlerimize Allah'tan rahmet, kahraman gazilerimize sıhhatli ömürler diliyorum.