KKTC MİLLİ EĞİTİM BAKANI REKTÖRÜMÜZÜ ZİYARET ETTİ

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova ve beraberindeki heyet Rektörümüz Prof. Dr. Muammer Yaylalı’yı ziyaret etti. Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) üyesi Prof. Dr. Mehmet Hasküler, Aziziye Belediye Başkanı M. Cevdet Orhan ve Tatlısu Belediye Başkanı A. Hayri Olçan’dan oluşan heyeti makamında ağırlayan Rektörümüz Prof. Dr. Yaylalı konuklarına ETÜ’nün eğitim dünyasındaki yerini, kazanımlarını ve hedeflerini aktardı.

KKTC ile Erzurum arasında oluşturulabilecek ortak paydaların saptanması ve hayata geçirilmesi bağlamında çok önemli bir ziyaret gerçekleştirdiğini belirten KKTC Milli Eğitim Bakanı Dr. Berova, Erzurum Teknik Üniversitesinin gerçekleştirmiş olduğu ve bundan sonraki hedeflerini takdire şayan bulduğunu ifade etti. KKTC’de öğrenim gören 93 bin üniversite öğrencisinin yaklaşık 50 bininin anavatan Türkiye’den gittiğini belirten Dr. Berova, bu sayının karşılıklı olarak arttırılması için mesai harcadıklarını belirtti.

Karşılıklı hediye takdiminden ardından, Rektörümüz Prof. Dr. Muammer Yaylalı gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuklarına teşekkür etti.