TÜBİTAK YARIŞMASINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ

Her yıl düzenlenen “TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri yarışmasının bu yılki 48. programı Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşiyor.

Ülkemizdeki genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen organizasyon, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi fuaye alanı ve konferans salonunda 27 Mart 2017 tarihindeki açılış programıyla başladı.

Bölge Koordinatörlüğünü Erzurum Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hüseyin Aydın’ın Yaptığı yarışmanın açılış programına Erzurum Valisi Sayın Seyfettin Azizoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Bayram Şahin, Prof. Dr. Songül Duman, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, TÜBİTAK Temsilcisi Harun Arslan ve çok sayıda davetli katıldı.

İlimiz ve bölgemizden 170’i aşkın öğrenci ve 91 rehber öğretmenin 12 dalda 100 proje ile katıldığı yarışma programı 30 Mart 2017 Perşembe günü yapılacak olan ödül töreni ile sonlanacak.