DERS KAYITLARI

-Tüm öğrencilerimiz ders kayıtlarını 11 Eylül 2017 – 17 Eylül 2017 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sistemi (obs.erzurum.edu.tr) üzerinden kendileri yapacaklardır.

Ders Kaydı Yardım Kılavuzu

-Ders kaydını yapan öğrenciler 18 Eylül 2017 – 22 Eylül 2017 tarihleri arasında yaptıkları ders kayıtlarını danışmanlarına onaylatacaklardır. Ders kaydını onaylatmayan öğrenci ders kaydı yapmış sayılmaz ve o dönem derslere devam edemez.

-Danışmanınızı ders seçimlerinizi yaptığınız ekranda görebilirsiniz.

-Öğrenciler bir dönem için ortak zorunlu dersler hariç (Türk Dili, Yabancı Dil, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi) en fazla 45 AKTS alabilirler. (Ortalamaya dahil olan ortak zorunlu dersler 45 AKTS’ye dahil edilecektir.)

-Bulundukları yarıyıl itibariyle bütün derslerini almış, tekrar dersi olmayan ve AGNO’su 2,50 üzerinde olan öğrenciler istemeleri halinde üst yarıyıldan (45 AKTS’yi geçmemek üzere) 15 AKTS’ye kadar ders alabilirler. Bu öğrencilerin Öğrenci İşleriyle irtibata geçmeleri gerekmektedir. 1. Sınıf öğrencileri üst yarıyıldan ders alamazlar.

- Mezuniyetine tek dersi kalan öğrencilere, istemeleri halinde azami AKTS kredi saati miktarına ilaveten bir ders verilir (45 AKTS + 1 ders). Bu durumda olan öğrencilerin Bölüm Sekreterliklerine dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir.

Harçlar:

-Harç ücretleri 7 Eylül 2017 – 15 Eylül 2017 tarihleri arasında Halkbank şubelerinden ve Halkbank internet bankacılığından öğrenci numarasıyla ödenecektir. Harç borcu olan öğrenciler ders kayıtlarını harç ücretini yatırdıktan sonra yapabileceklerdir.

-%10’a giren ikinci öğretim öğrencileri aşağıdaki tabloda belirtilen katkı payı tutarında öğrenim ücreti ödeyeceklerdir.

-Normal sürede (4 Yıl) mezun olamayan birinci öğretim öğrencileri, uzattıkları her dönem için öğrenci katkı payı tutarında harç ücreti ödeyeceklerdir.

-Öğrencilerin aynı anda iki Lisans, iki Ön Lisans, iki Yüksek Lisans programında kayıt hakkı bulunmamaktadır. Ancak (Lisans-Yüksek Lisans) (Ön Lisans-Lisans) (Açık öğretim Lisans-Örgün öğretim Lisans) eğitimi alınabilir. Bu şekilde iki programda kaydı bulunan I. Öğretim öğrencilerinden kayıt tarihi itibariyle ikinci kaydı Erzurum Teknik Üniversitesi olanlardan Bakanlar Kurulu Kararına göre tablodaki I.Öğretim öğrencilerinden alınacak katkı payı tutarında harç ücreti alınacaktır. Bu durumda olan öğrencilere harç ataması yapılmıştır.

-Şehit-Gazi yakını (eş ve çocuklarından) olan öğrencilerden harç ücreti alınmamaktadır. Bu durumda olan öğrencilerin ilgili belgeler ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na başvurmaları gerekmektedir.

-Engelli raporu olan öğrencilerin, rapor ile birlikte başvurmaları halinde harç ücretlerinde engellilik oranı kadar indirim yapılacaktır.

-Tüm enstitü öğrencilerimizde lisans öğrencilerimiz gibi işlem yapacaklardır.

HARÇ ÜCRETLERİ

II. Öğretim

-%10’a Giren Öğrenciler

-(Uzatan I. Öğretim Öğrencilerinin ödeyeceği tutar)

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

764,50 TL

193,50 TL

577,50 TL

156,50 TL

Fen Fakültesi

640,50 TL

142 TL

Edebiyat Fakültesi

513,50 TL

142 TL

Enstitüler

129 TL

-Eğitim-Öğretim (Ders) başlangıcı : 18 Eylül 2017

Akademik Takvim için tıklayınız.

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi %10'a Giren Öğrenciler

-Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

-İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

-Edebiyat Fakültesi

-Fen Fakültesi

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Yüksek Onur - Onur Öğrencileri

-Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

-İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

-Edebiyat Fakültesi

-Fen Fakültesi

667 Sayılı KHK ile Kapatılan Vakıf Yükseköğretim Kurumlarından Gelen Öğrencilerin Dikkatine

Ödeme Tablosu İçin tıklayınız.

04.08.2017

Öğrenci Belgeleri www.turkiye.gov.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yapılarak Yüksek Öğretim Kurumu Öğrenci Belgesi Sorgulama kısmından alınabilir.