ETÜ Gazze İçin Omuz Omuza Yürüdü

Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) öğrenci toplulukları ve kulüpleri İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü insanlık dışı zulmü protesto etmek ve dünya genelinde devam eden eylemleri desteklemek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

ETÜ Gelin Paşa Cami önünde başlayan protesto yürüyüşüne öğrencilerin yanı sıra ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Rektörlük önüne kadar sloganlar ve pankartlarla yürüyen kalabalık adına basın açıklaması yapan ETÜ öğrencilerinden Emirhan Keleş, Gazze’de büyük bir insanlık suçu işlendiğine dikkat çekerek: “Bugün burada sizlerle bir araya gelmemizin sebebi, içimizde yanan bir ateşin dışa vurumudur. Gözlerimizin önünde yaşanan haksızlıkları ve adaletsizlikleri görmezden gelmek mümkün değildir. ABD’nin New York Eyaletindeki Colombiya Üniversitesi'nden başlayarak tüm dünyada Filistin'e destek olan gruplara yönelik yapılan saldırıları kınıyoruz. Bu saldırılar sadece onlara değil, tüm insanlığa yapılmış bir haksızlıktır. Filistin'de yaşanan zulmü, gözlerimizin önünde sessizce izlemek yerine, sesimizi daha çok yükseltmeli ve karşı durmalıyız. Masum insanların yaşadığı acıları unutmamalı, onların yanında olmalıyız. Bu sadece bir insanlık görevidir. Tepkimizi sadece kelimelerin arkasına saklanarak değil boykotlarla, yürüyüşlerle ve çeşitli uygulamalarla adalet ve insanlık için tüm dünyayı harekete geçirerek gösteriyoruz. Filistin halkının yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Barış ve adalet için birlikte mücadele etmeliyiz. Unutmayalım ki zulme sessiz kalanlar zulme ortak olurlar. Bugün burada birlikte durarak, insanlık onurunu koruma mücadelesine katılıyoruz. Sessiz kalmayacağız, insanlık onurunu korumak için el ele vermeye devam edeceğiz. Gelecek nesillere daha adil bir dünya bırakabilmek için bugün burada bir araya geldik ve bu mücadeleyi daima sürdüreceğiz. Sesimizi yükseltmekten ve adalet için mücadele etmekten korkmayacağız ve asla vazgeçmeyeceğiz. İnsanlık için birlikte durmaya devam edeceğiz, çünkü adalet gecikse de asla engellenemez” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Gazze’de hayatını kaybedenler için dualar edildi.

Programın ardından TRT Haber mikrofonlarına konuşan Rektör Çakmak ise “7 ayı aşkın süredir Gazze’de İsrail’in zulmü devam ediyor. Dünyanın birçok yerinde bu duruma tepkiler giderek artıyor. Bizler de ETÜ olarak öğrencilerimiz tarafından organize edilen protesto yürüyüşünde ABD’de başlayarak diğer ülkelerdeki üniversitelere de sıçrayan protesto hareketlerinde haksızlığa ve zulme uğrayan öğrenciler ile akademisyenleri desteklemek için bir araya geldik” dedi.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 05.03.2024