Toplumsal Katkı ve Eşitlik Politikaları Koordinatörlüğü

Öğr. Gör. İ. Semih TOPÇUOĞLU

Arş. Gör. Fatmanur ORAL

Gündem

1. Toplumsal Katkı Koordinasyon Toplantısı'nın ana gündem maddesi, Erzurum Teknik Üniversitesi bünyesindeki birimlerin 2023 yılı içerisindeki toplumsal katkı faaliyetleri olmuştur. Bu çerçevede daha önce ETÜ Kalite Koordinatörlüğü tarafından  oluşturulmuş olan 'Toplumsal Katkı Çalışma Grubu' mensubu akademik personel, sorumlu olduğu birimler adına söz almıştır. Ana gündem çerçevesinde her bir birim temsilcisi, 2023 yılı içerisinde yerel, bölgesel ve ulusal boyutta topluma fayda içeren etkinliklerini değerlendirmiş, bu etkinliklerin raporlanma planı hakkında bilgi vermiştir.

Öneriler ve Kararlar

Birimlerin toplumsal katkı performanslarının sistematik bir şekilde değerlendirilebilmesi için her bir birimin internet sayfasına Toplumsal Katkı başlığının eklenmesi ve yapılacak her toplumsal katkı faaliyetine bu sayfada ivedilikle yer verilmesi kararı alınmıştır. Birimlerin 2023 yılı toplumsal katkı faaliyetlerinin 22 Şubat 2024 tarihine kadar kanıtlarla birlikte çalışma grubuyla paylaşılması ve her bir faaliyet için çalışma grubunca değerlendirme yapılması kararlaştırılmıştır. Gelecek yıllar için toplumsal katkı yönetimi, toplumsal katkı kaynaklarının değerlendirilmesi ve toplumsal katkı performansının ölçülmesi için ayrı süreçlerin dizayn edilmesine karar verilmiştir.