Rektörümüz Prof. Dr. Muammer Yaylalı'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

"Ben ezelden beri hür yaşadım, hür yaşarım" mısralarına ilham kaynağı olan; bu aziz millete zincir vurmak isteyen çılgınlara ezber bozduran şanlı zaferimizin 95. yılını idrak ediyoruz.

30 Ağustos 1922 tarihinde ilan edilen bu büyük zafer, bir yüce milletin makus talihinin değiştiği, bağımsızlık tacı ile taçlandığı zaferdir. Toprakları işgal altında olan bir milletin, yokluklara rağmen azimle, inanç ve kararlılıkla vatanını nasıl muhafaza ve müdafaa edebileceğini, büyük bedeller ödeyerek de olsa yedi düvele göstermesi bakımından dünya tarihinde eşsiz bir zaferdir.

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır; Toprak uğrunda ölen varsa vatandır" dizelerinde vurgu yapıldığı üzere bu toprakların "Vatan" olabilmesi için büyük bedeller ödenmiş, başları kınalı ana kuzularının kanları bu toprakları sulamıştır. Bize emanet bırakılan bu cennet vatanın ilelebet payidar olabilmesi için toplumumuzun tüm kesimlerinin, tüm fertlerinin azimle çalışması zaruridir. Bizler, Erzurum Teknik Üniversitesi olarak bilimin öncülüğünde ülkemizin geleceğine pozitif katkılar sağlamak için çalışmaktayız. "Vatanını en çok seven vazifesini en iyi yapandır." fikrinden hareketle bilimsel bilgi ile donanımlı, ahlaki değerlere sahip, vatan ve millet olguları ile harmanlanmış genç nesiller yetiştirme arzumuz ve şevkimiz çoğalarak devam etmektedir.

Bu duygu ekseninde, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, 30 Ağustos Zaferi'nin kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyorum.

Prof. Dr. Muammer Yaylalı

Erzurum Teknik Ünüversitesi Rektörü