2017-2018 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK

2017-2018 Akademik Yılı Açılış Törenimiz Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda geniş bir katılımla gerçekleşti. 4 Ekim Çarşamba günü gerçekleşen törene Erzurum Valisi Sayın Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Bölge Jandarma Komutanı Tümg. Güray Alpar, Yargı mensupları, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı başta olmak üzere ilimiz protokolünün yanı sıra fakülte dekanlarımız, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreninde üniversitemiz öğrencileri adına Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği 4. Sınıf öğrencisi Burak Yılmaz bir konuşma yaptı. Yılmaz Erzurum Teknik Üniversitesi mensubu olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ettiği konuşmasında üniversitemizin akademik, sosyal ve fiziki koşullarının hızla gelişmesine vurgu yaptı. Ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli yarışmalara katıldıklarını ve “VARDA SKY” takımı olarak TÜBİTAK insansız hava aracı yarışmasında elde edilen Türkiye 5.liği ile büyük bir başarıya imza attıklarını belirten Burak Yılmaz, Rektörümüz Prof. Dr. Muammer Yaylalı şahsında üniversitemizin tüm mensuplarına eğitim öğretim ve gelişimlerine  katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Törende açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Muammer Yaylalı Erzurum Teknik Üniversitesi’nin kuruluşundan bu yana gösterdiği akademik ve sosyal yapılanması hakkında detaylı bilgiler verdi. ETÜ’ nün kampüs alanının tamamlanma çalışmalarına hızla devam ettiğini belirten Rektörümüz inşa edilen modern laboratuvarlarımız, dersliklerimiz ve fiziki olanaklarımızla yakın gelecekte çok daha büyük başarılara imza atılacağını sözlerine ekledi.

Yapılan özverili çalışmaların meyvelerinin alınmaya başladığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Muammer Yaylalı ODTÜ bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) araştırma laboratuvarının açıkladığı 2017 sıralama raporunda Erzurum Teknik Üniversitesinin göstermiş olduğu başarıya da temas etti. Rektörümüz Prof. Dr. Yaylalı “ rapora göre üniversitemiz 2000 yılından sonra kurulan ve Tıp fakültesi olmayan 56 üniversite arasında 4. olurken değerlendirmeye alınan 77 üniversite arasında ise 17. sırada yer almıştır” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, öğrencilerimize hitaben yaptığı konuşmasında iş yaşamına atılmadan önce staj yapmanın gerekliliğine vurgu yaptı. Erzurum Valisi Sayın Seyfettin Azizoğlu ise yaptığı konuşmasında Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ilimizde kurulan ikinci devlet üniversitesi olarak kısa zamanda çok önemli işlere imza attığını belirtti. Azizoğlu ayrıca, ETÜ’ nün gerek altyapı çalışmaları ile gerekse yaptığı akademik ve bilimsel çalışmalarla adından sıkça  bahsettiren önemli bir üniversite olduğunun altını çizdi. Gerek Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gerekse Erzurum Valisi Sayın Seyfettin Azizoğlu öğrencilerimize kendilerini her alanda geliştirmelerini tavsiye ettiler.

Programda 2017-2018 Akademik Yılı Açılış dersini veren Prof. Dr. Ersan Aslan bölgede yönetilen değil bölgeyi yöneten, söz dinleyen değil sözü dinlenen bir ülke olabilmek için Kamu Üniversite ve Sanayii işbirliğinin önemini vurgulayan bir sunum yaptı. Prof. Dr. Aslan, bu işbirliğinin nasıl olması gerektiğine değindi sunumunda gerek öğrencilerin gerekse öğretim elemanlarının üstlenmesi gereken yükümlülükler üzerinde durdu. Emir alan bir ülke yerine emir veren konumunda olan bir ülkenin Kamu Sanayii Üniversite işbirliği ile mümkün olabileceğini belirten Prof. Dr. Aslan, Türkiye’nin kalkınması için planlanmış olan kısa, orta ve uzun vadeli eylem planlarının mevcut kamu düzenini daha ileriye ve daha iyiye götüreceğini belirtti.  Prof. Dr. Aslan bu işbirliği kapsamında  gençlerin ve öğretim elemanlarının desteklenmesi için neler yapılması gerektiği konusunu da işledi. Ülke kalkınmasında aktif, insani ve milli değerleri haiz, girişimci ve katılımcı gençler yetiştirilmesinin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Aslan, bu şartların gerçekleşebilmesi için öğretim elemanlarının karar alma ve görüş verme mekanizmalarında (BTYK, YÖK KÜSİ Daimi Komitesi vb…) yer almaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Açılış dersinin ardından sunumlarından dolayı Prof. Dr. Ersan Aslan’a Rektörümüz Prof. Dr. Muammer Yaylalı ve Erzurum Valisi Sayın Seyfettin Azizoğlu tarafından plaket verildi. Ayrıca TÜBİTAK tarafından projeleri destekleme kararı alınan akademisyenlerimize plaket verildi. Üniversitemizi tercih ederek derece ile kazanan öğrencilerimize hediye takdiminin ardından 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni sona erdi.