Bağlantılar
Genel Hesap Yönetimi

Bilgi Bankası - Destek Talebi

Lisanslı yazılımlar, kablosuz internet, kampüs dışı erişim gibi birçok konuda bilgi edinebilir, yardım talebinde bulunabilirsiniz.

Destek Sayfası

Erzurum Teknik Üniversitesi

2018-2019 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK

2018-2019 Akademik Yılı Açılış Törenimiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda geniş bir katılımla gerçekleşti. 12 Ekim Cuma günü gerçekleşen törene ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rumeli, Çorum İdare Mahkemesi Başkanı Kemalettin Özdemir Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Palandöken Kaymakamı Mehmet Yavuz, İran Erzurum Kültür Ateşesi Kuroş Moktadiri, Erzurum OSB Başkanı Zafer Ergüney ve Yargı mensupları başta olmak üzere fakülte dekanlarımız, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreninde üniversitemiz öğrencileri adına Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencisi Fikriye Mehtap Şen bir konuşma yaptı. Şen, Erzurum Teknik Üniversitesi mensubu olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ettiği konuşmasında üniversitemizin akademik, sosyal ve fiziki koşullarının hızla gelişmesine vurgu yaptı. Ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli yarışmalara katılarak bir çok başarıya imza attıklarını belirten Fikriye Mehtap Şen, Rektörümüz Prof. Dr. Muammer Yaylalı şahsında üniversitemizin tüm mensuplarına eğitim öğretim ve gelişimlerine katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.

 

Törende açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Muammer Yaylalı Erzurum Teknik Üniversitesi’nin kuruluşundan bu yana gösterdiği akademik ve sosyal yapılanması hakkında detaylı bilgiler verdi. ETÜ’ nün kampüs alanının tamamlanma çalışmalarına hızla devam ettiğini belirten Rektörümüz, eğitim-öğretim ve akademik alanda yapılan faaliyetlerimiz ve fiziki olanaklarımızla yakın gelecekte çok daha büyük başarılara imza atılacağını sözlerine ekledi.

 

Programa Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rumeli’nin verdiği açılış dersiyle devam edildi. “Üniversite, İlim ve Toplum” konulu açılış dersinde Türkiye ve dünyadaki yükseköğretimin tarihsel gelişimi, bugünkü konumu ve sorunlarına dair geniş bir yelpazede bilgiler veren Prof. Dr. Rumeli konuşmasında bilgi toplumu olmanın önemine sıkça vurgu yaptı.  

 

Açılış dersinin ardından sunumlarından dolayı Prof. Dr. Ahmet Rumeli’ye Rektörümüz Prof. Dr. Muammer Yaylalı tarafından plaket verildi. Üniversitemizi tercih ederek derece ile kazanan öğrencilerimize hediye takdim edilmesi ve TÜBİTAK tarafından projeleri destekleme kararı alınan akademisyenlerimize plaket takdiminin ardından 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni sona erdi.



   


ETÜ Asistan Snow