;

ÜNİVERSİTEMİZE 2018 YKS SONUÇLARINA GÖRE

KAYIT HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİLER

Kayıt:

-Kazanan öğrenciler 3 Eylül – 5 Eylül 2018 tarihleri arasında Üniversitemize gelmeden www.turkiye.gov.tr adresinden e-kayıt yapabilirler.

-E-kayıt yapan öğrencilerden herhangi bir belge alınmayacaktır.

-E-kayıt yaparken e-devlet sistemi tarafından kaydınızın tamamlandığı bildiriliyorsa, ayrıca 'kaydım tamamlandı mı?' diye bir endişe duymanıza gerek yoktur. İsterseniz kaydınızın tamamladığına dair çıktıyı da alabilirsiniz.

*03.09.2018 tarihinde e-kayıt yapan öğrencilerin listesi

*04.09.2018 tarihinde e-kayıt yapan öğrencilerin listesi

*05.09.2018 tarihinde e-kayıt yapan öğrencilerin listesi

-E-kayıt yapamayan öğrenciler ise 3 Eylül – 7 Eylül 2018 tarihleri arasında Üniversitemize gelerek kayıtlarını yapmaları gerekmektedir.

-Üniversitemize gelerek kayıt yapan öğrencilerin ‘Lise Diplomasının Aslı’ ile başvuru yapmaları gerekmektedir. Kayıt esnasında diploma aslı görüldükten sonra öğrenciye geri verilecektir.

Öğrenci Numarası:

-Öğrenci numaranızı sorgulamak için tıklayınız.

Not: Bu ekrandan yalnızca öğrenci numaranızı sorgulayabilirsiniz. Diğer açıklamaları dikkate almayınız.

Harç Ücretleri:

-İkinci öğretim öğrencileri  Halkbank şubelerinden, Halkbank internet bankacılığından ve Halkbank ATM’lerinden harç ücretlerini ödeyebilirler.

-Harç ücretleri; Halkbank şubeleri ve Halkbank ATM'lerinden T.C. kimlik numarasıyla, Halkbank internet bankcalığından ise öğrenci numarasıyla ödenmektedir.

*E-kayıt yapan öğrenciler 3 Eylül – 23 Eylül 2018 tarihleri arasında harç ücretlerini ödeyebilirler.

*Üniversitemize gelerek kayıt yaptıracak öğrenciler ise 3 Eylül – 7 Eylül 2018 (kayıt süresi içinde) tarihleri arasında harç ücretlerini ödemeleri gerekmektedir.

-Üniversiteye ilk kayıtta 3843 sayılı kanun gereğince harç ücreti yatırılması zorunludur. Öğrenci e-kayıt yaparak harç ücreti yatırmazsa, daha sonra kaydını sildirmek istediğinde de ilk kayıtta ödenmesi gereken harç ücreti alınmadan öğrencinin kaydı silinmeyecektir.

Harç Ücretleri

Öğrenci Bilgi Sistemi:

obs.erzurum.edu.tr

Şifre Oluşturma Adımları

Ders Kayıtları:

-Ders kayıtları 17 Eylül – 23 Eylül 2018 tarihleri arasında öğrenci bilgi sistemi (obs.erzurum.edu.tr)  üzerinden yapılacaktır.

Ders Kaydı Yardım Kılavuzu

-Öğrenciler ders kayıtlarını kendileri yapacaklardır. 1. Sınıfta seçmeli ders vs. olmadığı için açılan tüm dersler seçilerek kayıt işlemi tamamlanır.

-Ders kaydı yapıldıktan sonra 24 Eylül – 28 Eylül 2018 tarihleri arasında öğrenciler Üniversitemize gelerek yaptıkları ders kayıtlarını danışmanlarına onaylatacaklardır. Danışmana onaylatılmayan ders kaydı geçersiz sayılacaktır. Bu durumda olan öğrenci derslere devam edemez.

Eğitim-Öğretim (Ders) Başlangıcı: 24 Eylül 2018