Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü genetiği değiştirilmiş organizmalar ve biyogüvenlik dersi kapsamında her yıl düzenli olarak yapılan GDO münazarasında bu yıl Genetiği Değiştirilmiş Organizmaların yararları ve riskleri tartışıldı. Karşılıklı soru cevap şeklinde geçen münazarada Jüri üyeleri ve katılımcıların görüş ve sorularınada yer verilerek destekleyen grup sözcüleri bu teknolojinin besin kalitesinin ve sağlığa yönelik faydaları meyve sebzelerin raf ömrünün uzatılması, bitkisel ve hayvansal verimin artırılarak gelecek de artan dünya nüfusuna gıda talebinde çözüm olacağını savundular. Bu organizmaları eleştiren grup üyeleri ise besin içeriğinde değişiklik, gıda güvenliği ve bunların toksik etkilerinin alerjik reaksiyonlar oluşturacağı bunlarında insan sağlığı açısından önemli riskler doğuracağını savundular.
Münazara jüri üyelerinin her bir katılımcıya katılım belgesi verilerek münazara sonlandırıldı.