BAŞKAN SEKMEN "VARDA SKYTEAM" TAKIMIMIZI AĞIRLADI

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ETÜ Uzay ve Havacılık Takımı Varda SkyTeam’i makamında ağırladı. Toplantı, Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü Öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Nur Hüseyin KAPLAN (Uzay ve Havacılık takımı Varda SkyTeam danışmanı), Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğr. Gör. Hande KAFADAR ve Varda SkyTeam takım üyelerinin katılımları ile gerçekleşti. Öğrencilerimiz Sayın Sekmen’e yaklaşık 8 ay süren Ar-Ge ve üretim sürecinin sonunda ülkemizdeki bir çok üniversiteden başlangıçta 37 takımın katıldığı yarışmada yapılan 3 aşamalı elemeleri geçerek katılma imkanı buldukları Teknofest’deki başarılarından ve yeni dönemdeki çalışma planlarından bahsettiler.

ETÜ Varda Sky Team takımının kablosuz haberleşme yolu ile çevreden elde ettiği sıcaklık, nem, basınç, yükseklik, konum ve kamera görüntüsü gibi dijital verileri kontrol istasyonuna kesintisiz bir şekilde iletebilecek şekilde tasarladığı uydu, yarışmada yapılan puanlama ile 4. olmaya hak kazanmıştı.

Öğrencilerimizin tasarladığı uydu prototipini inceleyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet SEKMEN “Şehrimizde bu prototipin her parçasını üretecek fabrikaları kurmalıyız.” diyerek, bu tip teknolojik yatırımların önemi vurguladı. Sekmen, bundan sonraki hazırlanacak projelere tam destek vereceğini ve bu tarz projelerde yer alan öğrencilerin şehrimizdeki teknolojik atılıma öncülük edeceğini söyledi.