Bir Projemiz Daha Tübitak Tarafından Desteklendi (06.03.2020)

Fakültemiz Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencilerimizden Abdurrahim KADI tarafından sunulan “Erzurum Yöresine Özgü Küflü Peynirin İnsan Fibroblast Hücreleri Üzerindeki Toksikolojik Özelliklerinin Belirlemesi” başlıklı 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmesine karar verilmiştir.

Akademik danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Enes ARSLAN’ın yapacağı proje kapsamında, Erzurum bölgesinde üretilen ve yüksek miktarda tüketimi gerçekleştirilen küflü peynirlerin toksikolojik bir değerlendirmesi yapılacaktır. Projede küflü peynirlerin toplam izolasyonu ile suda çözünebilen küf ve peynir içeriklerinin beraber analizi ve böylece insan sağlığı üzerinde oluşabilecek sinerjik etkilerin moleküler tekniklerle belirlenmesi amaçlanmaktadır.

Öğrencilerimizi ve danışmanlarını tebrik eder başarılarının devamını dileriz.