Üniversitemizde Çocuk İstismarı İle Mücadele Konferansı Düzenlendi

Uluslararası Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği'nin kurucuları (UCİM), ETÜ'de düzenlenen "Çocuk İstismarı ile Mücadele" adlı konferansta öğrencilerle bir araya geldi.
Konferansa; Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Murat KÜÇÜKUĞURLU, Prof. Dr. Birol SOYSAL, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat KACIROĞLU, Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İLBAŞ ve çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen programda UCİM Bilim Kurulu Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Sait YILDIRIM, UCİM Genel Başkan Danışmanı ve Erzurum Temsilcisi Avukat Ayşegül AYDOĞAN, UCİM Genel Başkan Yardımcısı Yücel CEYLAN cinsel istismar konusunu farklı boyutlarıyla ele aldı.
Sonrasında konuşmayı devralan UCİM Genel Başkanı Saadet ÖZKAN, öğretmenliği döneminde çocuk istismarına yönelik verdiği mücadeleyi anlattı. ÖZKAN, severek başladığı meslekte çocukların hayatlarına dokunmayı hedeflediğini dile getirerek, çocuklara iyi dokunuş ve kötü dokunuş gibi çok önemli eğitim verdiğini belirtti . "Hep Birlikte Kazanıp Dünyaya Işık Olacağız” sloganıyla yola çıkan UCİM'in çatısı altında, sayılarının günden güne arttığını dile getiren ÖZKAN, “Bugün, Erzurum’da iki binin üzerinde gönüllü üyemiz var. İyi yürekli, vicdanlı ve merhametli insanlarla bu mücadeleyi hep birlikte kazanacağız."dedi.

Konferans sonrası Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat KÜÇÜKUĞURLU, ÖZKAN'a plaket takdim etti.