CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN 2018-2019 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDIK

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ve YÖK başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın katılımlarıyla düzenlenen 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Törenine katıldık.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene tüm üniversite rektörlerinin yanı sıra ilgili bakanlar, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler, devlet protokolünden birçok kişiyle beraber Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve her iki üniversiteden çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldılar.

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu tarafından yapılan müzik dinletisiyle başlayan törende YÖK başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan birer konuşma gerçekleştirdi.

2018-2019 Yükseköğretim Akademik Yılının açılışını Sayın Cumhurbaşkanı ve değerli devlet erkanının huzurunda gerçekleştirmekten onur duyduklarını bildirerek konuşmasına başlayan YÖK Başkanı Saraç, yüzyıllardan bu yana sömürülen birçok halkın ve ülkenin tek umudu olan Türkiye’nin, hakkın yanında durarak haksıza karşı verdiği bu mücadelede zafere ulaşması için devletimizin bütün kurumlarının Sayın Cumhurbaşkanının liderliğinde kenetlenmesi ve çalışması gerektiğinin altını çizdi.

Bu düşünceden hareketle Yükseköğretim Kurulu olarak, geçtiğimiz son dört yılda ülkemizin önceliklerini ve bu alanlarda dünyadaki eğilimleri de dikkate alarak, birçok proje planladıklarını ve hayata geçirdiklerini hatırlatan YÖK Başkanı, "Cumhurbaşkanlığı sistemi, yükseköğretim sistemimize etkin, sağlıklı ve hızlı hareket edebilme kabiliyeti vermektedir. Yeni sistemin sunduğu imkânları yükseköğretim için bir fırsata dönüştürerek ‘Güçlü Türkiye' hedefini, daimi tekâmül esaslı bir yükseköğretim sistemi inşa ederek desteklemeyi hedefliyoruz." ifadelerinde bulundu.

Yeni akademik yılın tüm akademisyenlere ve öğrencilere hayırlı olmasını dile getirerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilerin okullarındaki dersleri dışında herhangi bir kurumdan ve kişiden özel destek almadan üniversiteye girebileceği bir sistemi tesis etmenin ve oturtmanın hedefleri olduğunu ifade etti.

Yükseköğrenim sisteminin çok yüksek bir seviyede bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ülkemizin sınırlarını da aştık. 7 milyon 611 bin öğrencimiz bulunuyor. Geçen hafta Almanya'da sordum, ne kadar öğrenci var diye, 3 milyon dediler. Bizden nüfusları daha fazla. Onların öğrenci sayısı 3 bizde ise 8 milyona yakın. İlk 500'ün içinde iki üniversite değil, daha da artırmamız lazım. Hocalarımızdan biraz daha gayret. İnşallah çok sayıda üniversitelerimizle girip, adımızı oralara yazdıralım" ifadelerinde bulundu.