Depreme Dayanıklı Bina Tasarımımız Ejder Kule’ye ulusal Basından Yoğun İlgi

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) deprem bilincini artırmak amacıyla bu yıl beşincisini düzenlediği Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı yarışmasında Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencilerinin birincilik ve En İyi İletişim Becerisi ve Sunum Ödülüne layık görülen “Ejder Kule” adlı tasarımı ulusal basından yoğun ilgi görüyor.

28 ilden 47 üniversite ve 75 takımın başvurduğu yarışmada, elemeleri geçen 24 takımın, final aşamasında yaptıkları maket tasarımları, depremi simüle eden sarsma masasında test edilmiş ve konusunda uzman jüri üyeleri tarafından ekonomik puanlama, estetik puanlama ve fayda-maliyet hesabı gibi birçok kritere göre değerlendirilerek birincilik ödülüne, aynı zamanda yarışmada verilen dört özel ödülden biri olan "En İyi İletişim Becerisi ve Sunum Ödülü"ne layık görülmüştü.

Ödül sahibi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencileri Cemil Çolak, Üveys Bilğin, Ömer Salim Demirel, Hayrunnisa Balıkçı ve proje danışmanı ETÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlker Kazaz, İnşaat Mühendisliği Bölümü laboratuvarlarında TRT Haber ve Anadolu Ajans muhabirlerine yarışmada birinci olan depreme dayanıklı bina “Ejder Kule” projelerini anlattılar.