Ders Kayıt Duyurusu

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ DERS KAYITLARI

- Ders kayıtları 20 Eylül – 24 Eylül 2021 tarihleri arasında Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi (ubys.erzurum.edu.tr) üzerinden yapılacaktır.

Üniversite Bilgi Yönetim Sistemine giriş bilgileri

Kullanıcı Adı: T.C Kimlik numarası

Şifre: T.C. Kimlik numarası

Ders kayıtlarıyla ilgili yardım dosyasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

Ders Kaydı Yardım Kılavuzu

- Ders onayı danışmanlar tarafından 20 Eylül – 26 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

- Danışman isimlerini ders kayıt ekranından veya ubys > öğrenci bilgi ekranı > diğer > danışman bilgileri, adımlarını takip ederek öğrenebilirsiniz.

- Ders seçimini yaparak danışman onayına gönderen öğrencilerin onay için şahsen danışmanlara müracaat etmelerine gerek yoktur. Fakat danışman onay durumunu kontrol etmeleri, aksi durumda danışmanları ile iletişime geçerek onay işlemini yaptırmaları gerekmektedir. Ders kaydını onaylatmayan öğrenci ders kaydı yapmış sayılmaz ve o dönem derslere/sınavlara giremez.

- Ders kayıtlarınızı yaparken herhangi bir sorunla karşılaşmanız ve öğrenci bilgi sistemi şifrenizi unutmanız durumunda aşağıda belirtilen numaralardan, Fakültenin/Enstitünün öğrenci işlerinden sorumlu bölüm sekreterleri ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Santral (444 5 388)

Bölüm sekreterliklerinin dahili numaraları:

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi – Dahili No: (2151) (2166) (2137) (mmf@erzurum.edu.tr)

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi – Dahili No: (2232) (etü.iibf@erzurum.edu.tr)

Fen Fakültesi – Dahili No: (2191) (2108) (etu.fen@erzurum.edu.tr)

Edebiyat Fakültesi – Dahili No: (2114) (2200) (edebiyat@erzurum.edu.tr)

Spor Bilimleri Fakültesi – Dahili No: (2266) (spor.bilimleri@erzurum.edu.tr)

Sağlık Bilimleri Fakültesi – Dahili No: (2346) (saglik.bilimleri@erzurum.edu.tr)

Sosyal Bilimler Enstitüsü – Dahili No: (1019) (2031) (sosyal.enst@erzurum.edu.tr)

Fen Bilimleri Enstitüsü – Dahili No: (2381) (2111) (fen.enst@erzurum.edu.tr)

Sağlık Bilimleri Enstitüsü - Dahili No: (2559) (saglik.enst@erzurum.edu.tr)

Kurumsal e-posta adresinizi aşağıdaki bağlantıdan öğrenebilirsiniz:

Ubys > Hesap Ayarları menüsünden de e-posta adresini öğrenebilirsiniz.

E-posta giriş için tıklayınız.

Kullanıcı adı: e-posta adresiniz

Şifre: T.C. Kimlik numaranız

*Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin %60'ı yüz yüze, %40'ı online yapılacaktır. Online işlenecek dersler BLACKBOARD sistemi üzerinden yapılacaktır. Hangi derslerin online işleneceği Fakültenizin web sayfasından ilan edilecektir.

YKS ile Üniversitemize kayıp yaptırıp daha önce başka bir yükseköğretim kurumunda öğrenim gören öğrencilerin başarılı oldukları derslerden 1 ekim 2021 Cuma gününe kadar fakültelerine muafiyet başvurusu yapmaları gerekmektedir.

Blackboard'a giriş için tıklayınız. Blackboard'a kurumsal e-posta bilgileriniz ile giriş yapabilirsiniz.

Ders Kayıtlarına İlişkin Önemli Hususlar

- Ders değiştirme işlemleri 27 Eylül - 1 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

- Öğrenciler bir yarıyıl için ortak zorunlu dersler dahil (Türk Dili, Yabancı Dil, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi) en fazla 45 AKTS ders alabilirler.

- Bulundukları yarıyıl itibarıyla müfredatında bulunan bütün derslerini almış, tekrar dersi olmayan ve AGNO’su en az 2,50 olan öğrenciler, istemeleri halinde üst yarıyıldan (Toplamda 45 AKTS’yi geçmemek üzere) ders alabilirler. Bu durumdaki öğrencilerin üst yarıyıldan alacakları dersler danışmanları tarafından eklenecektir. 1.sınıf öğrencileri üst yarıyıldan ders alamazlar.

- Mezuniyetine tek dersi kalan öğrencilere, istemeleri halinde azami AKTS kredi saati miktarına ilaveten bir ders verilir (45 AKTS + 1 ders)Bu durumda olan öğrenciler ilave dersi danışmanlarına ekletebilecektir.

Katkı Payı ve Öğrenim Ücretleri

- Katkı payı ve öğrenim ücretleri 17 Eylül 2021 – 24 Eylül 2021 tarihleri arasında Halkbank şubelerinden ve Halkbank ATM’lerinden T.C. kimlik numarasıyla, Halkbank internet bankacılığından ise öğrenci numarasıyla ödenebilir. Katkı payı veya öğrenim ücreti borcu olan öğrenciler ders kayıtlarını katkı payı veya öğrenim ücretini ödedikten sonra yapabileceklerdir.

- Başarı bakımından bulundukları sınıfta ilk %10’a giren ikinci öğretim öğrencileri aşağıdaki tabloda belirtilen katkı payı tutarında öğrenim ücreti ödeyeceklerdir. Bu öğrenciler için indirimli ücret tanımlaması sisteme yapılmıştır.

- Programın normal süresinde (Lisans 4 yıl / Yüksek Lisans 2 yıl / Doktora 4 yıl) mezun olamayan birinci öğretim öğrencileri, uzattıkları her dönem için öğrenci katkı payı tutarında öğrenim ücreti ödeyeceklerdir.

*Programın normal süresinde eğitime devam eden birinci öğretim öğrencileri katkı payı/öğrenim ücreti ödemeyeceklerdir.

- Öğrencilerin aynı anda iki lisans, iki ön lisans, iki lisansüstü programında kayıt hakkı bulunmamaktadır. Ancak (lisans-yüksek lisans) (ön lisans-lisans) (açık öğretim lisans-örgün öğretim lisans) eğitimi aynı anda alınabilir. Bu şekilde iki programda kaydı bulunan birinci öğretim öğrencilerinden kayıt tarihi itibariyle ikinci kaydı Erzurum Teknik Üniversitesi olanlardan 'Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar'a göre tablodaki birinci öğretim öğrencilerinden alınacak katkı payı tutarında öğrenim ücreti alınacaktır. Bu durumda olan öğrencilere öğrenim ücreti tanımlanmıştır.

- Şehit-Gazi yakını (eş ve çocuklarından) olan öğrencilerden öğrenim ücreti alınmamaktadır. Bu durumda olan öğrencilerin ilgili belgeler ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.

- Engelli raporu olan öğrencilerin, rapor ile birlikte başvurmaları halinde öğrenim ücretlerinde engellilik oranı kadar indirim yapılacaktır.

Katkı Payı ve Öğrenim Ücretleri

İkinci Öğretim

-%10’a giren ikinci öğretim öğrencileri

-Aynı anda iki yükseköğretim programında kaydı bulunan birinci öğretim öğrencileri