ETÜ Erzurum’un İstihdamına Katkı Sunmaya Devam Ediyor

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETÜSEM) tarafından verilen Torba ve Çuval Dikme Makinesi Eğitimini alan personeller için Sertifika töreni düzenlendi.

Oltu Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Mithatoğulları Sentetik Dokuma Fabrikası’nda iş başı yapacak olan 55 kişiye ETÜSEM tarafından torba ve çuval dikimine yönelik eğitim verilerek Erzurum’un istihdamına kazandırılması sağlandı.

Erzurum Valiliği, ETÜ ve İŞKUR iş birliğiyle 9-20 Ekim 2023 tarihleri arasında 72 saat süren eğitim programını tamamlayarak konfeksiyon işçisi olarak çalışmaya başlayacak personel için sertifika töreni düzenlendi.

Oltu Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenen imza törenine Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, ETÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, Oltu Kaymakamı İbrahim Gökmen, Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı, ETÜSEM Müdürü Doç. Dr. Abdulkerim Karabulut, Erzurum Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Abdulkadir Mutlu, Bilim Sanayi İl Müdürü Mustafa Küçükler ile Mithatoğulları Sentetik Dokuma Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güzel katıldı.

Törende konuşan Erzurum Valisi Çiftçi, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Eğitimini tamamlayarak burada çalışan işçi kardeşlerimizin hepsine hayırlı çalışmalar diliyorum. Allah işinizi gücünüzü rast getirsin. Bu müesseseye hep beraber sahip çıkmamız gerekiyor. İlimizin istihdam konusundaki sıkıntılarını bilen birisi olarak, bu tür müesseselerin hem yaşatılması hem de sayılarının artırılması gerekiyor” diye konuştu.

Sertifikaların takdim edilmesinin ardından fabrikayı gezen heyet, önümüzdeki süreçte yeni bir gruba aynı eğitimin verilmesi için yeni bir protokole imza attı.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 21.11.2023