"ETÜ Genç Tarih” Dergisi Yayın Hayatına Başladı

Üniversitemiz Tarih Bölümü tarafından hazırlanan ETÜ Genç Tarih Öğrenci Dergisi, Doç. Dr. Naim Ürkmez’in yönetiminde ilk sayısı ile yayın hayatına başladı. Üniversite yönetimimizin çizdiği vizyon doğrultusunda öğrencilerimize öncelik veren bir anlayışla çıkarılan derginin misyonu, Tarih Bölümü öğrencilerini yazın hayatına alıştırmak, akademik gelişimlerine yardımcı olmak ve daha yetkin bilimsel çalışmalar ortaya koymalarını sağlamaktır.
Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ilk dijital öğrenci dergisi olan ETÜ Genç Tarih Dergisi, Tarih Bölümü öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, öğrencileri ve ETÜ Tarih Kulübü’nün katkılarıyla yayınlanmıştır. Derginin ilk sayısına katkıda bulunan öğrencilerimiz ve kaleme aldıkları makalelerin başlıkları şu şekildedir:
Betül Reyhan Tarakçıoğlu: “Menkulde Makul Olmak: İmamlar Gerçekten Kureyş’ten midir?”,
Yeşim Şahin: “Lale Devri ve Patrona Halil İsyanı”,
Büşra Nur Salman: “Hatun (Kadın)”,
Muhammet Göktürk Seval: “Genel Hatlarıyla Tarih Boyunca Türk-Ermeni İlişkileri”,
Leyla Özer: “Mısır Tarihine Yön Veren Hükümdar Bir Türk Kadını: Şecerüddür,
Şüheda Acar: “Osmanlı Coğrafyasında Salgın Hastalıklar”,
Ebra Nur Düz: “Yetimlerin Babası Kâzım Karabekir Paşa”,
Aleyna Öztürk: “Türkiye’de Çok Partili Hayata Geçiş Denemeleri”.

Erzurum Teknik Üniversitesi ailesi olarak ETÜ Genç Tarih Dergisi’ne emeği geçen hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, okuyucularının bol olmasını diliyoruz.

ETÜ Genç Tarih dergisini PDF olarak indirmek için tıklayınız...