ETÜ ile Huawei Arasında Akademik Partnership Anlaşması Yapıldı

Erzurum Teknik Üniversitesi Çin’in dünyaca ünlü uluslararası teknoloji firması Huawei’nin akademik partnerlerinden biri oldu. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Merve Yıldırım’ın koordinatörlüğünde başlayan süreçte ETÜ'nün Huawei ICT Academisi olma yönündeki başvurusu onaylandı.

Yapay zeka, bulut bilişim, nesnelerin interneti, büyük veri ve bütünleşik iletişim hizmetleri de dahil olmak üzere birçok yeni nesil bilgi teknolojisini entegre eden Huawei eğitimlerinin öğrencilerimizin kariyer hedefleri için çok faydalı olacağını ifade eden Dr. Merve Yıldırım, Üniversitemizin bu ve benzeri anlaşmlara önümüzdeki süreçlerde de imza atarak öğrencilerine ve mensuplarına kaliteli imkanlar sunmaya devam edeceğine inandığını sözlerine ekledi.