ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi Eğitimleri Devam Ediyor

Erzurum Teknik Üniversitesi ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) arasında imzalanan protokol çerçevesinde yürütülmekte olan "ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi" projesi kapsamında Girişimcilik süreçleri,  Ar-Ge ve İnovasyon, Endüstri 4.0 ve Geleceğin Meslekleri,  Kamu - Üniversite - Sanayi İşbirliği ve  Proje Hazırlama Tekniklerine yönelik yetkinliklerin artırılması konularında eğitimler gerçekleştirildi.

ETÜ Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi/Teknoloji Transfer Ofisi (Erzurum TTO) öğretim görevlileri tarafından Erzurum TTO'nun yapısı ve faaliyetleri ile ilgili eğitim verilerek girişimcilerin Erzurum TTO hizmetlerinden nasıl faydalanabileceği ve başvuru yapabilecekleri destek programlarından bazıları hakkında (TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı (BİGG), TÜBİTAK 2209 A/ 2209 B, KOSGEB AR-GE ve İnovasyon Destek Programı) bilgilendirmeler yapıldı.

Erzurum Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi binasında yer alan ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi Eğitim/Seminer Salonu ile açık ofislerde gerçekleştirilen etkinliklere ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi bünyesinde görevlendirilen proje personeli, Erzurum TTO ekibi ve merkez imkanlarından yararlanmaya hak kazanan girişimci adayları katıldılar.

ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Kağan Koray Ayten "T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ile desteklediği merkezimiz; girişimcilerine eğitim danışmanlık, seminerler, mentorlük, yatırımcı buluşmaları vb. etkinlikler ile faaliyetlerine devam edecektir.” ifadelerini kullandı.