ETÜ – UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA (UPM) Arasında Güç Birliği

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ÇAKMAK Dünya üniversite sıralamasında 159. Malezya’da ise 1. olan Putra Üniversitesi (UPM) Rektörü Prof. Dr. Datin PADURA, UPM yönetim kadrosunu makamında ağırladı.

Makamda gerçekleşen samimi görüşmelerin ardından yönetim kadrolarıyla beraber Rektörlük senato odasına geçen heyete RektörümüzProf. Dr. Bülent ÇAKMAK tarafından üniversitemizi tanıtan bir sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından iki üniversite arasında bilimsel faaliyetler ve diğer iş birlikleri için fikir alışverişleri masaya yatırıldı . İki üniversite arasında var olan öğrenci – öğretim elmanı değişimine izin veren “MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAM” protokolünü imzalayan taraflar imzaların ardından üniversitemiz Yüksek Teknoloji ve Araştırma Merkezi (YÜTAM) ETÜ Kristal ve Mucitpark'ı gezdiler.

YÜTAM’dan etkilendiklerini ifade eden Malezya Putra Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Datin PADURA, ETÜ İle yapılabilecek iş birliklerine açık olduklarını ve ziyaret esnasındaki ilgiden ziyadesiyle memnun olduklarını dile getirerek Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ÇAKMAK’a teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ÇAKMAK, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek imzalanan protokollerin hayata geçirilmesi amacıyla iki teknik üniversite arasında sağlanan işbirliği protokolleriyle üniversite alt yapılarının ve araştırma merkezlerinin ortak kullanımı bilimsel çalışmalara katkı sağlayacağını belirtti.