ETÜ Paydaşlığında Düzenlenen KUDAKAF’23 Başladı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CİBKO) öncülüğünde düzenlenen Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarı (KUDAKAF’23) Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde ve Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile bölge üniversitelerinin paydaşlığında başladı.

“Yetenek Her Yerde” sloganıyla ülkenin önde gelen kurum, kuruluş ve firmaları ile üniversite öğrencilerini bir araya getirmek ve gençlerin işverenlerle etkileşimini artırarak sektörün beklentileri hakkında bilgi edinmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen KUDAKAF’23 düzenlenen açılış töreniyle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde düzenlenen programın açılışına ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak’ın yanı sıra CBİKO Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Erzurum Vali Yardımcısı Ahmet Özdemir, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, paydaş üniversitelerin rektörleri, ilçe belediye başkanları, Erzurum’un idari, askeri ve yargı erkanı ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı.

Açılış konuşmaları ve gösterilerin ardından başlayan etkinliğe ilişkin Radyo Üniversite mikrofonuna konuşan Rektör Çakmak, etkinliğin üniversite öğrencileri için büyük bir fırsat olduğunu belirterek: “Yetenek her yerde sloganıyla bölgemizde ilk olarak 2019 yılında ETÜ ev sahipliğinde düzenlenen fuarın bu yıl 5.’si Atatürk Üniversitesi tarafından organize ediliyor. İki gün sürecek etkinlikte öğrencilerimiz 400’e yakın firmanın temsilcisi ve yöneticileriyle bire bir görüşme imkanına sahip olacak, staj ve iş olanaklarını değerlendirecek. Bu açıdan böylesine önemli bir projenin paydaşı olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. KUDAKAF’23’ün bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Programın ardından stantları gezen Rektör Çakmak, öğrencilerle ve firma yetkilileriyle bir süre sohbet ederek iş imkanları ve kariyer olanakları hakkında bilgi aldı.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 18.12.2023