Üniversitemizden Ankara Çıkarması

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ÇAKMAK, Erzurum Teknik Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi arasında başlatılan "Ortak Ar-Ge Programı" kapsamında Rektör Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI ve beraberindeki heyet ile Ankara'da bir dizi temaslarda bulundu. Heyette rektörlerin yanısıra Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan KAYMAZ, YÜTAM Müdürü Doç. Dr. Serkan ÖRTÜCÜ, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ayhan ÇELİK,  Atateknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Ersin KARAMAN, DAG Müdürü Doç. Dr. Cahit YEŞİLYAPRAK da yer aldı.

Heyet, ilk ziyaretini Türk Havacılık ve Uzay Sanayisine (TUSAŞ) gerçekleştirildi. TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel KOTİL, ileri malzeme ve kaplama, katmanlı imalat ile termoplastik konularında proje çalışmalarında bulunduklarını vurgulayarak özellikle lisans seviyesinde yetenekli öğrencilerin ve öğrenci kulüplerinin sisteme dahil edilmesi gerektiğini açıkladı. Ar-Ge konusunda şeffaf davrandıklarını ve ihtiyaç duydukları alanların web sayfası aracılığıyla paylaşıldığını ifade ederek ortak çalışmaya önem verdiklerini belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ÇAKMAK, Atatürk Üniversitesi ile birlikte başlatılan "Ortak Ar-Ge Programı" hakkında bilgi verdikten sonra ETÜ bünyesinde gerçekleştirilen projelerden söz etti. TUSAŞ Ar-Ge günleri adı altında Erzurum'da Aralık ayı içinde bir çalıştayın düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Ardından Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR ve ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk GÖRGÜN'e ziyarette bulunan heyet, ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda Erzurum Teknik Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi bünyelerinde bulunan Ar-Ge altyapıları kullanılarak savunma sanayine yapılabilecek katkılar konusunda toplantılar gercekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ÇAKMAK ortak Ar-Ge işbirliği kapsamında fotonik alanında bir örnekleme yaparak ASELSAN bünyesinde ürüne yönelik projelere talip olduklarını aktardı.

Son ziyaret Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu COŞKUN'a gerçekleştirildi. Sayın COŞKUN, Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan çalışmalar ve teknolojik alt yapı hakkında bilgiler verdi. Atatürk Üniversitesi DAG projesi kapsamında işbirliği protokolü imzalandı ve Üniversitemiz ile de ortak çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.