Etü Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak Palandöken’in Tanıtımı İçin Gece Kayağına Çıktı

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, dünyanın sayılı kış turizmi merkezlerinden biri olan Palandöken Dağı’nın tanıtımını yapmak için Erzurum protokolüyle birlikte gece kayağına çıktı.

07.02.2019 Perşembe günü Palandöken Kayak Merkezi’nde gerçekleştirilen gece kayağına Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ve protokol mensupları katıldılar.

Erzurum Valisi Okay Memiş hedeflerinin 1 milyon turisti şehre çekmek olduğunu belirtti. Palandöken'de toplam pist uzunluğunun 45 kilometre olduğunu ifade eden Vali Memiş şunları söyledi:

"Ejder pistinde 15 kilometre kesintisiz kayak yapılabiliyor. Bu yıl ki rakamlara göre, şehrimize gelen turist sayısında yüzde 150 oranında bir artış var. Bu yıl ziyaret eden turist sayısı 530 bini buldu. Valilik ve belediye olarak bizim hedefimiz bu sayıyı 1 milyona çıkarmak. Palandöken önümüzdeki yıl 5 yıldızlı bir otele daha kavuşuyor. Jandarma, AFAD, Belediye, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ekipleri şehrimize ve Palandöken'e gelen konuklara her türlü konfor için büyük çaba gösteriyor. Palandöken'in diğer bir özelliği ise ışıklandırılmış pistleri. Gündüz kayak yapmaya doymayan kayak severler gecede ışıklandırılmış 6 bin 200 metre uzunluğundaki pistte kayak yapabiliyor. Erzurum'u tercih eden herkese çok teşekkür ediyorum."

Erzurum Valisi Okay Memiş, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ve beraberlerindeki protokol mensupları gecenin ilerleyen saatlerine kadar kayak yaparak basın mensuplarına görüntü verdi.