ETÜ, SAHA İstanbul'un İş Birliği Kurduğu 25. Üniversite Oldu

Üniversitemizin, SAHA İstanbul Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği’ne yapmış olduğu üyelik başvurusu kabul edildi.

SAHA İstanbul, Türk savunma, havacılık ve uzay sektörünün, yerlilik oranının arttırılması ve uluslararası rekabette üst seviyelere taşınması için üyelerinin teknolojik ve sektörel yetkinliklerini geliştirmek, üyeleri arasındaki iş birliğini destekleyerek güçlü bir ekosistem oluşturmak misyonuyla 2015 yılında 27 kurucu üyenin girişimleri ile kurulmuş bir oluşumdur. SAHA İstanbul 2022 yılı itibariyle üniversitelerle birlikte 50’den fazla sektörde yerli üretim yapan 910 üye ile büyümeye devam eden dinamik bir yapıdır.

Ülkemizin savunma, havacılık ve uzay çalışmalarındaki potansiyelini geliştirme faaliyetlerine katkı sunma amacıyla Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Fatih Yetim’in yürüttüğü çalışma kapsamında yapmış olduğumuz başvurunun olumlu sonuçlanması neticesinde, SAHA İstanbul’un iş birliği kurduğu 25. Üniversite olmaktan mutluluk duyuyor, bu iş birliğinin Ülkemize, Şehrimize ve Üniversitemize hayırlı olmasını diliyoruz.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 06.03.2023