Tarım Teknolojilerinde ETÜ Özel Sektör İş Birliği

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile Tarımsan Mühendislik Tarım ve Hayvancılık şirketi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Tohumculuk alanında özel sektörün Doğu Anadolu Bölgesi’nde güçlendirilmesi ve pazarın ihtiyaç duyduğu yüksek verimli, kaliteli, değişen çevre ve iklim şartlarına karşı adaptasyon kabiliyetine sahip yeni çeşitlerin biyoteknolojik yöntemlerle geliştirilebilmesi amacıyla ETÜ ile Tarımsan Mühendislik Tarım ve Hayvancılık şirketi arasında bilimsel araştırmalar ve Ar-Ge faaliyetlerini içeren iş birliği anlaşması gerçekleştirdi.

Rektörlük Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza törenine ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Bezirganoğlu, Tarımsan Mühendislik Tarım Hayvan İnş. Taah. Ltd. Şti Müdürü Alper Küçük katıldı.

İmzalanan protokole ilişkin değerlendirmede bulunan Rektör Çakmak, üniversite sanayi iş birliklerini öncelikli olarak gördüklerini ifade ederek: “Üniversitemizin gelişmiş altyapı olanakları ve laboratuvar imkanları şehrimizin ve bölgemizin sanayicilerine her zaman açık. Yüksek Teknoloji ve Araştırma Merkezi’mizde (YÜTAM) üniversite sanayi iş birliği kapsamında devam eden pek çok çalışmamız var. İmzaladığımız protokol ile tarımsan mühendislik araştırmacıları üniversitemizin imkanlarından faydalanabilecek ve bu alanda çalışacak yeni araştırmacıları ülkemize kazandıracak. Aynı zamanda fen fakültemizdeki öğrencilerimiz protokol kapsamında özel sektör bursu ve desteği ile yurtdışına gidebilecek ve bu alanda çeşitli çalışmalarda yapabilecek.  Bu vesileyle protokolün her iki kurum adına da hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 4.12.2023