ETÜ'de Güçlü Kadınlar Paneli Düzenlendi

Erzurum Teknik Üniversitesi Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin düzenlediği “Güçlü Kadınlar” paneli tamamlandı.

22 Nisan pazartesi günü ETÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi – Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ve Erzurum Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tuba Yetim’in yanı sıra çok sayıda akademisyen, öğrenci ve konuk katıldı.

Toplumsal cinsiyet eşitliğini tesis etmek adına bir bilinç oluşturmak maksadıyla düzenlenen ve moderatörlüğünü ETÜ Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Emel Zorluoğlu’nun yaptığı panele İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Hülya Kaya, Medeniyet Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Zeynep Ardıç ve Çankırı Karatekin Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Zeynep Erhan panelist olarak katıldılar.

“Kamu Yönetimi’nde Kadın Olmak”, “Ötekileştirilmenin Farklı Boyutları: Türkiye’de Kadın Olmak” ve “Ataerkil Toplumda Kadın Olmak” konularının işlendiği panelde bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak“ Günümüzde artık kadın çalışmalı mıdır? Sorusu gündemden çıkmıştır. Panelimizin adı olan Güçlü Kadınlar ifadesinden bizler liyakatli ve donanımlı kadınlar anlamını çıkarıyoruz. Kadınlarımız sosyal hayatın oluğu kadar iş hayatının da vazgeçilmez unsurlarıdırlar. Şems-i Tebrizi’nin söylediği gibi “Kadın bilmeyene nefs, bilene nefestir.” Bilenlerden olma temennisi ile panelimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Program, panelistlere teşekkür belgelerinin verilmesi ve çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.