ETÜ’de Kutadgu Bilig Paneli

Erzurum Teknik Üniversitesi’nde “Yazılışının 950. Yılında Kutadgu Bilig’ten Günümüze Bakış” paneli düzenlendi.

11 Nisan Perşembe günü Erzurum Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve moderatörlüğünü Erzurum Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal Bakır’ın yaptığı panele Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Haluk Erdem, Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali. Utku, Erzurum Teknik Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Uğur Uzunkaya panelist olarak katıldılar.

Panelde, 1069 yılında Yusuf Has Hacip tarafından yazılan ve mutluluk veren bilgi anlamına gelen Kutadgu Bilig’deki konu ve kavramlar geniş bir yelpazede ele alındı.

Kutadgu Bilig’in Yusuf Has Hacib tarafından yazılışının 950. yıl dönümü aynı zamanda UNESCO Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri Programı’na alındı.