ETÜ’den Geleceğin Yazılımcılarına Destek

17 Şubatta Ankara’da düzenlenen “First Lego League” robotik kodlama 15. Sezon Ankara 1. Yerel Turnuvası’nda Erzurum’u temsil eden ve üstün bir başarı göstererek 600 takım arasında ilk 16 içerisine giren Saltuk Bey Ortaokulu Robokodlar Takımı öğrencilerini Erzurum Valisi Okay Memiş makamında ağırladı.

Vali Okay Memiş, öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyetini dile getirerek robotik kodlamanın eğitim alanındaki öncelikleri arasında yer aldığını ifade etti.

Geçtiğimiz hafta Valilik ve Erzurum Teknik Üniversitesi arasında, ilimizde ilk ve ortaöğretim  öğrencilerine yönelik rutin eğitim-öğretim faaliyetleri dışında, öğrencilere 21. yüzyıl becerileri (Robotik, Kodlama, Sosyal İnovasyon, 3D modelleme vb.) kazandırılmasının hedeflendiği Mucitpark protokolünün imzalandığını hatırlatan Vali Memiş, “Geleceğin alfabesi olan kodlama ve robotik kodlama sınıflarının oluşturulması konusunda Mucitpark protokolünü imzaladık.  20 ilçemizde Valilik olarak başlattığımız kodlama ve robotik kodlama eğitimi konularında Erzurum Teknik Üniversitesi´nin uzmanlığı ve birikimlerinden faydalanacağız. Bilim insanları, 20 yıl sonra kodlama bilmeyen nesillerin cahil kabul edileceğini öngörüyor. Biz de öğrencilerimize geleceğin dili olan kodlamayı öğreteceğiz.” dedi.