ETÜ’lü Akademisyenlerin Geliştirdiği Yöntem Patent Aldı

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı ve Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Fatih YETİM’in danışmanlığında yürütülen ve lisansüstü öğrencisi olan üniversitemizin araştırma merkezi YÜTAM’da öğretim elemanı Öğr. Gör. Kerem TURALIOĞLU tarafından tamamlanan yüksek lisans tezi ile ortaya konulan “Seçici Lazer Ergitme Yöntemi Kullanılarak Kendinden Yağlayıcı Yüzey Tasarımı” isimli çalışma ile buluş sahibi oldukları tasarım, Eklemeli İmalat (B33Y 10/00) ve Metalik Toz ile Makine Elemanı Üretimi (B22F 3/00) alanlarında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından patent almaya layık görülmüş ve bu çalışmanın patentlenmesine karar verilmiştir. Buluş sahibi hocalarımızı almış oldukları patentten dolayı tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.