ETÜ’lü Öğrenciler Huawei Tarafından Düzenlenen Yarışmada Avrupa Finali Vizesi Aldı

Huawei ve UNESCO Küresel Eğitim Koalisyonu iş birliğiyle düzenlenen Huawei ICT Innovation 2023-2024 Avrupa Finali'nde Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) öğrencileri yarışacak.

ETÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Merve Yıldırım’ın danışmanlığındaki 7 öğrenci elemeleri geçerek Avrupa Finali’nde yarışmaya hak kazandı. Öğrencilerden Mehmet Emin Bastem ve Kadirhan Özdemir “Computing” alanında, Arda Süerdem “Cloud” alanında, Özcan Ersan ise “Network” alanında yarışmaya katılacak.

İnovasyon tarafında ise Kübra Keskin, İlayda Ayvaz ve Meryem Yazıcı’nın yer aldığı "ETUAIgronomists" Takımı Türkiye Finali’nde 4. Olarak, Mart’ta yapılacak olan Avrupa Bölge Finali’nde yarışmaya hak kazandı.

Geçen yıl İtalya’da düzenlenen Huawei ICT Competition Avrupa Finali bu yıl 20-22 Mart tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek. Öğrencilerin Avrupa Bölge Finalide başarı elde etmeleri halinde Mayıs ayında Çin’de gerçekleştirilecek olan Global Final’de ülkemizi ve ETÜ’yü temsil edecekler.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 20.02.2024