İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemizin Projesi TÜBİTAK Tarafından Desteklendi

TÜBİTAK "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2019 yılı 2. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB)’na önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlanmıştır. 1001 programına sunulan 1983 projeden 186' sı desteklenmiştir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Dilek OKUYUCU yürütücülüğünde hazırlanan "Soğuk Havalarda (Kışın) Dökülmüş Betonarme Kirişlerin Eğilme Etkisi Altındaki Davranışlarının Deneysel Olarak İncelenmesi" araştırma projesi 219M403 koduyla desteklenmeye layık görülmüştür. Proje ekibinde ETÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlker KAZAZ ve Atatürk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ferhad BİNGÖL yer almaktadırlar.

Proje kapsamında, soğuk havada betonarme imalat ile ilgili çalışmalar yapılacak ve soğuk hava koşullarında dökülen betonarme kirişlerin mekanik davranışı deneysel olarak incelenecektir. Projenin, bölgemiz inşaat sezonunun uzatılması için önemli bilgiler üretmesi hedeflenmektedir. Projede, ETÜ' lü genç araştırmacı öğrenciler görev alacaklardır. Hocamızı tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.