Milli Ağaçlandırma Günü'nde Fidanlar ETÜ’de Toprakla Buluştu

Erzurum Teknik Üniversitesi ve Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü iş birliği ile 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde ETÜ kampüsünde çok sayıda fidan toprakla buluştu.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında 2023 farklı mevkide “Geleceğe Nefes, Cumhuriyet'e Nefes" mottosuyla tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak düzenlenen etkinlik kapsamında ETÜ Kampüsünde 300 adet sarı çam, huş ve akçaağaç fidanı dikildi.

Ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek ve çevre değerlerini korumak amacıyla düzenlenen etkinliğe ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, Prof. Dr. Ceren Sultan Elmalı, Genel Sekreter Doç. Dr. Ahmet Dumlu, Erzurum Orman Bölge Müdür Yardımcısı Muammer Tizi, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda çocuk ile aileleri katıldı.

Etkinlikte konuşan Rektör Bülent Çakmak, ağaç dikmenin kültürümüzdeki yerine dikkat çekerek: “Malumunuz olduğu üzere 2019 yılından itibaren her yıl bu etkinlik düzenleniyor. Bugün, Birlikte Büyüyoruz Koruluğu’nda 300 fidanı hep birlikte toprakla buluşturacağız. Bu koruluk çocuklarımızla birlikte büyüyecek ve ülkemize nefes olacak. Siz çocuklarımız nasıl ki bizim geleceğimizin teminatısınız, diktiğimiz bu fidanlar da topraklarımızın teminatı olacak. Öte yandan kampüsümüzde yeşillendirme çalışmalarımız tabii ki bu alanla sınırlı değil. 2023 yılında 2000 fidanı kampüsümüzün çeşitli yerlerinde toprakla buluşturduk. Önümüzdeki süreçte yeşillendirme çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Bir kez daha buraya gelip bu anlamlı etkinliğe katıldığınız için hepinize teşekkür ediyor, etkinliğimizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Rektör Çakmak’ın konuşmasının ardından Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri tarafından fidan dikiminde dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı ve katılımcılar fidanları dikerek can sularını verdi.

Etkinlik fidanların dikilmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 11.11.2023