Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Eğitim Duyurusu

2020-2021 Bahar dönemi için eğitim-öğretim planlaması ile ilgili olarak Erzurum Teknik Üniversitesi Senatosunun almış olduğu kararlar ve bölüm kurullarının görüşleri doğrultusunda Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde Fakülte Kurulunca Hibrit (online+yüz yüze) eğitim-öğretim modeli uygulanması değerlendirilmiştir.

Bu değerlendirme sonucu 2020-2021 eğitim-öğretim yılı Bahar döneminde dersler aşağıda belirtilen esaslar çerçevesinde yürütülecektir.

1. Laboratuvar, uygulama vb. içerikte olan derslerden öğrencinin bizzat uygulama yaptığı dersler Bölüm Kurulları tarafından belirlenerek aşağıdaki tabloda sunulmuştur.

2. Belirlenen dersler dışındaki tüm dersler online olarak yürütülecektir.

3. Hibrit uygulamanın yapılacağı dersler, bahar yarıyılının ilk 10 haftası online olarak, 11-14. haftalar (4 hafta) yüz yüze işlenecektir. Pandemi şartlarının olumsuz seyretmesi durumunda ilgili dersler tamamen online eğitim modeli ile yürütülecektir.

4. İlgili derslerde yüz yüze eğitime katılım zorunlu olmayıp, pandemi koşulları nedeniyle isteğe bağlıdır. İsteyen öğrenciler aynı derse online olarak devam edebilecektir.

5. Bütün derslerde yıl içi değerlendirmeler online olarak yapılacaktır.

6. Salgını önleme tedbirlerinin uygulanması amacıyla, derslerin yüz yüze yürütülme sürecinin nasıl olacağı hakkında, dersi veren öğretim üyesi tarafından ilgili ders içerisinde öğrencilere bilgi verilecektir.

7. Diğer hususlar, Üniversitemiz Senatosunun almış olduğu “2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Eğitim-Öğretim Faaliyetlerinin Uzaktan Öğretim (Online) Yöntemiyle Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar” başlıklı usul ve esaslara göre uygulanacaktır.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü

EEM214