Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Leed Sertifikası aldı

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Binası Leed sertifikası alarak Erzurum Teknik Üniversitenin kurulduğun günden bugüne stratejik hedef olarak belirlediği yeşil ve sürdürülebilir kampüs yapılaşmasında önemli bir adım daha atmış oldu.

Bugün sürdürülebilir, ekolojik, yeşil, çevre dostu vb. pek çok isim altında karşımıza çıkan doğayla uyumlu yapılar, yapının arazi seçiminden başlayarak yaşam döngüsü çerçevesinde değerlendirildiği, bütüncül bir anlayışla ve sosyal & çevresel sorumluluk anlayışıyla tasarlandığı, iklim verilerine ve o yere özgü koşullara uygun, ihtiyacı kadar tüketen, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmiş, doğal ve atık üretmeyen malzemelerin kullanıldığı katılımı teşvik eden, ekosistemlere duyarlı yapılar olarak tarif edilebilir. Kısaca Leed sertifikası; eko sistemi bozmadan sürdürülebilir yaşamı desteklemek için kriterlere uyumluluk gösteren kurum veya kuruluşlara Yeşil Bina Konseyi (USGBC) tarafından verilen takdir belgesidir.

Bu kriterler aynı zamanda yeşil bina tasarlamak isteyen mimar ve mühendisler için kılavuz niteliği taşır. Sosyal sorumluluklarını yerine getirdiklerini kamuoyu ile paylaşmak isteyen kurumlara da geçerli bir etiket sağlar. Yeşil yapılaşmaya yönelmek, çevresel sorunların hızla arttığı günümüz dünyasında, kurumlar için aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olarak da görülmelidir.

Her geçen gün hızla büyüyen Erzurum Teknik Üniversitesi, çevre duyarlılığının ön planda olduğu yaklaşımlar ile kampüs yapılaşmasına devam edecektir.