Kariyer Günlerinde Lise Öğrencileri İle Söyleşi

Milli Eğitim Bakanlığı, Üniversitemiz  ile Nevzat Karabağ Anadolu Lisesi beraberce düzenlenen ve "Rektör Hocamızla Bir Ders" teması ile okulun konferans salonunda gerçekleştirilen Gençlik Buluşması programı kapsamında, Öğrencilerle söyleşi yapan Rektörümüz Prof. Dr.Bülent  ÇAKMAK, lise öğrencilerine başarılı olma ve kariyer planlaması hakkında düşüncelerini aktardı.

Söyleyişine “Öğretmen Ömür Boyu Öğrenen Demek” olduğunu aslında, öğretmenin hayat boyu öğrenen anlamı taşıdığını, öğretmenin  sadece öğreten değil, aynı zamanda da öğrenen olduğunu" dedi.

Şuan gençlerle birlikte olmanın kendisini mutlu ettiğini iş hayatında başarılı olma yolunun mesleğini ve görevini sevmekten geçtiğini, iş hayatında başarılı olma yolunun mesleğini ve görevini sevmekten geçtiğini anlattı. İşine, mesleğine sevgi duyulmadığında ve özen gösterilmediğinde başarısız olunduğunu anlatan rektörümüz  Prof.Dr.Bülent ÇAKMAK yeni nesil gençlere tavsiyede bulunarak Yaptığı işi severek hakkı ile yapan, o işte iş ahlakını önemseyerek yapan insanların hayatında  başarılı olacağını söylerek  gençlere İleride hangi mesleği icra ederseniz edin o işi hakkı ile severek, özümseyerek sürdürün. Başarısız insanlar da yaptığı işi sevmeyen ve işini yük olarak gören, özümsemediği için de mutlu olmayan ama belki de çok para kazanan insanlar da aslında başarısız insanlardır dedi.

Program plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.