Öğretmenlik Uygulaması II Ders Duyurusu

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 22.02.2023 tarihinde yapılan açıklamada; "2022-2023 Eğitim ve öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere; “Öğretmenlik Uygulaması II” dersinin ilk ve ortaöğretim kurumlarının açık olduğu dönemde yapılması gerektiği dikkate alınarak, Yükseköğretim kurumlarımızdaki Öğretmenlik Uygulaması II dersini alan son sınıf öğrencileri, talepleri halinde bu derse halihazırda bulundukları illerdeki üniversitelerde devam edebileceği” bildirilmiştir. Bu kapsamda;

1- Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencisi olup Öğretmenlik Uygulaması II dersini Erzurum’da almaya devam etmek isteyen öğrencilerimiz UBYS ders kaydını yapmak haricinde herhangi bir işlem yapmayacaktır.

2- Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencisi olup Öğretmenlik Uygulaması II dersini diğer illerdeki Yükseköğretim Kurumlarında almak isteyen öğrencilerimiz eğitim almak istediği ildeki ilgili Fakülteye mutlaka başvuru yapmalıdır. Kabul edildiğine dair bilgiyi Giden Öğrenci Dilekçesini doldurarak Fakültemizin spor.bilimleri@erzurum.edu.tr mail adresine göndermesi gerekmetedir. Aksi halde öğrencilerimiz Öğretmenlik Uygulaması II dersine Erzurum’da devam etmek zorundadır.

3- Diğer illerdeki Yükseköğretim Kurumlarında öğrenci iken Öğretmenlik Uygulaması II dersini Erzurum Teknik Üniversitesi Üniversitesinde almak isteyen öğrencilere ait dilekçe ve kurum mail adresi için EK 2’ ye bakınız (Gelen Öğrenci Dilekçesi).

4- Tüm başvurular 27.02.2023 Pazartesi günü başlayacak olup 02 Mart Perşembe Saat: 17:00’a kadar ilgili fakültelere yapılacaktır.

-Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği başvuru maili: spor.bilimleri@erzurum.edu.tr

5- Üniversitemizde Öğretmenlik Uygulaması II dersleri 06 Mart 2023 tarihinde başlayacaktır.