Online Staj Başvuru ve Uygulama Süreci

PANDEMİ DÖNEMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI

Sevgili Öğrenciler,

Pandemi döneminde zorunlu stajlar ile ilgili olarak Üniversitemiz senatosunun aldığı kararlar aşağıda verilmiştir. Sağlıklı günler dileriz.

1)    Mezun durumunda olan öğrencilerin; ödev/proje v.b online eğitim yoluyla stajlarını tamamlamaları, ancak staj yeri bulan öğrencilerimizin, pandemi ile ilgili alınması gereken tedbirlere azami dikkat ederek istemeleri halinde staj yapmalarına,

2)    Halihazırda staja başlayan ve mezun durumunda olan öğrencilerimizin de 1. maddede belirtilen imkanlardan yararlanabilmelerine,

3)    Mezun durumunda olmayan ve yüz yüze staj yapmak isteyen öğrencilerimizin, pandemi ile ilgili alınması gereken tedbirlere azami dikkat ederek istemeleri halinde stajlarını yapmaları, bu dönemde staj yapmak istemeyen öğrencilerimizin ise dönem arasında veya bir sonraki yaz döneminde stajlarını yapabilmelerine,

4)    Ödev/proje vb. online eğitim yoluyla yapılacak staj uygulamasında öğrencilerin sunmaları gereken staj dosyasının içeriğinde olması gereken bilgilerin ilgili bölüm tarafından belirlenmesi, staj dosyasının online tesliminden sonra birim staj komisyonlarınca online mülakat gerçekleştirilmesine,

5)    Yaz okulunda alabilecekleri 20 AKTS ders ile birlikte mezuniyet ihtimali olan (Mezuniyet Tek Ders Sınavına girme durumu da dikkate alınarak) öğrencilerin de mezun durumunda olan öğrenci kapsamında değerlendirilmesine;

karar verilmiştir.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

ONLINE STAJ BAŞVURU ve UYGULAMA SÜRECİ

Online staj yapacak öğrencilerimizin aşağıdaki başvuru ve uygulama sürecini izlemeleri gerekmektedir.

1)    Online staj yapabilme koşullarını sağlayan öğrencilerimiz, stajını online olarak yapma talepleri ile birlikte, stajın türü, başlama-bitiş tarihleri, süresi, danışmanı ve staj ödevini yapmayı tercih ettiği alan (anabilim dalı) bilgilerini eksiksiz içeren imzalı dilekçelerini bir e-posta ekinde ilgili bölüm staj komisyonu başkanına göndererek başvuru yapacaklarıdır. (Bu uygulama öncesinde, uygulamalı staj başvurusu yapmış olup, online staj yapacak öğrencilerimiz, e-posta ile yapacakları başvuruda mutlaka uygulamalı staj başvurularının iptalini de talep ve beyan etmeleri gerekmektedir.)

2)    Staj komisyonu başkanları, öğrencinin online staj başvurusunun gerekli şartlar bakımından uygun olup olmadığını danışmanına kontrol ettirip, öğrenciye geri bildirim ve staj ödevi için ilgili alandaki bir öğretim elemanına yönlendirme yapacaklardır.

3)    Staj ödevi için komisyonca tayin edilen öğretim elemanı, stajın süresini de göz önünde bulundurarak, öğrenciye en geç 3 iş günü içinde, staj ödevini e-posta yoluyla bildirecektir. (Online staj başvurusu yapan ve staj ödevi verilen öğrenciler, staj süresi ve süreci bitmeden online veya uygulamalı yeni staj başvurusu yapamazlar.)

4)    Staj süresi sonunda ödevini tamamlayan öğrenci, ödevini e-posta yoluyla staj ödevini veren öğretim elemanına göndererek değerlendirilmesini talep edecektir. Öğretim elemanı ödevi değerlendirecek ve başarılı bulması durumunda, blackboard sistemi üzerinden yapılacak staj mülakatı için öğrenciye tarih bildirimi yapacaktır. Staj ödevini zamanında ve istenilen nitelikte tamamlamayan, staj mülakatına katılmayan veya başarısız değerlendirilen öğrencilerin stajı geçersiz sayılacaktır.

5)    Online stajı sorumluluğuna verilen öğretim elemanları, süreci tamamlanan stajlar hakkında gerekli bilgiyi staj komisyonu başkanlarına e-posta yoluyla yazılı olarak bildirecekler ve komisyon başkanları, stajını başarı ile tamamlayan öğrencilerin staj bilgilerini OBS sistemine en geç 5 iş günü içerisinde girecekleridir.

6)    Fakültemizde online staj uygulaması için belirlenen bu sürecin işleyişini, ilgili bölüm başkanlarımız yürütür.