ORCİD Numarası

YÖK Yürütme Kurulu'nun 13.05.2020 tarihli toplantısında lisansüstü tezler ile makale, kongre ve sempozyum bildirileri, kitap ve her türlü bilimsel yayınların takibinde öğretim elemanları ile tezli lisansüstü eğitim programlarına kayıtlı öğrencilerin Open Researcher and Contributor ID (ORCID) numarası kullanmalarının zorunlu tutulması kararlaştırılmıştır.

Akademisyen olmayan Lisansüstü öğrencileri Tez Veri Giriş Formundan, Akademisyenler YÖKSİS’ten (Personel İşlemleri-Özgeçmiş oluştur-Kişisel Bilgiler-YÖK Akademik) numaralarını alacaklardır.

Yukarıda belirtilen karar gereğince Lisansüstü öğrencilerimizin ve tüm akademisyenlerin Open Researcher and Contributor ID (ORCID) numaralarını 09.10.2020 tarihine kadar temin etmeleri gerekmektedir. ORCID, Open Researcher ve Contributor ID'nin kısaltmasıdır.

ORCID, Uluslararası Standart Ad Tanımlayıcı (ISNI) olarak da bilinen ISO Standardı (ISO 27729) ile uyumlu 16 haneli bir numaralı bir URI'dir.

Bireysel ORCİD başvurusu için lütfen tıklayınız.