Rektör Bülent Çakmak'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Bülent Çakmak yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

“15 Temmuz 2016 gecesi milletimizi, demokrasimizi, cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek için harekete geçen karanlık yapı ve onu teşvik eden iş birlikçileri, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı.   Türkiye’nin bağımsızlığını, kalkınmasını, hak ve adaletin sesinin yükselmesini hazmedemeyen bu hain darbe teşebbüsünü, tarihi nice kahramanlıklar ve destanlarla dolu olan büyük Türk Milleti genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle adeta bir destan yazarak engelledi. Birlik ve beraberliğimize kasteden hainlere karşı aziz milletimizin kararlı ve dik duruşuyla kazanılan bu şanlı gün, Türk Milleti’nin demokrasi bayramıdır.

Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun ve millet iradesinin sergilendiği 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde, ülkemizin birliği ve devletimizin bekası için göğsünü siper edip şehadet şerbetini içen kahraman şehitlerimizi bir kez daha minnetle yad ediyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Canlarını gözlerini kırpmadan feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize sıhhatli ömürler diliyorum.“