Rektörümüz 23 Nisan Etkinliklerine Katıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, kentte renkli etkinliklerle kutlandı.

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu'nda düzenlenen kutlama programına katıldı.

İlköğretim öğrencilerinin işaret dili ile İstiklal Marşı'nı okumasıyla başlayan programda şiir seslendirmelerinin ardından Bar Oyunu’nda Türkiye şampiyonu olan ilkokul öğrencileri gösterilerini sergiledi.

Günün anlamına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Çakmak “İlk meclisimizin açılışı ile aynı gün ilan edilen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız, medeni dünyaya bugünün çocuklarının yarının yetişkin bireyleri olacağı gerçeğini göstermesi bakımından önem taşımaktadır. Ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya üzerinde çocuklara armağan edilmiş yegane bayram olmasıyla da büyük önem taşımaktadır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 99. açılış yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere  birinci meclisimizin kahraman üyelerini ve bu uğurda canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” cümlelerini kullandı.