Rektörümüz Lise Öğrencilerinin Projelerini İnceledi

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen “TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri” yarışmasının Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde organize ettiği 50. programının Erzurum bölge sergisine, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Çakmak katıldı.

Ülkemizdeki genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen organizasyonun açılış programında söz alan Rektörümüz Prof. Dr. Çakmak, yaptığı konuşmada programa katılmaktan onur duyduğunu belirterek “Proje üretebilmek son derece önemlidir. Ülkemizin son on yıldaki teknolojik hamlelerini göz önüne aldığımızda teknolojide bağımlılık anlamında önemli atılımlar yaptığımızı görüyoruz. Sanayi hamlelerine baktığımızda on yıl önce yurtdışına bağımlılığımız yüzde seksenler civarındayken bugün bu bağımlılık yüzde kırk seviyesine inmiş durumdadır. Proje çalışmalarımız, etkin ve verimli bir şekilde devam ettiği sürece ümit ediyoruz ki yurtdışına bağımlılığımız daha da azalacaktır. ” ifadelerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından bölge sergisinin açılış kurdelesini kesen Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Çakmak, Erzurum ve çevre illerden yarışmaya katılan lise öğrencilerinin biyoloji, fizik, kimya, matematik, coğrafya, değerler eğitimi, psikoloji, sosyoloji, tarih, Türk dili ve edebiyatı, yazılım ve teknolojik tasarım alanlarında hazırladıkları özgün projelerini inceledi.