Rektörümüz Öğrencileri İle Temiz Oda'da Buluştu

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, öğrencileri ile Temiz Oda’da buluştu.

ETÜ bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Yüksek Teknoloji Araştırma Merkezi’nde bulunan 1000 sınıfı Temiz Oda’da gerçekleşen buluşmada Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Çakmak öğrencilerine ortam havasındaki partikül yoğunluğunun kontrol edilebildiği ve bu partiküllerin, mikropların ve diğer istenilmeyen parametrelerin oda içerisine girişini, üremesini ve saklanmalarını en aza indirecek şekilde inşa edilen ayrıca sıcaklık, nem ve basınç parametrelerinin de kontrol edilebildiği yapılar olan Temiz Odaların oluşturulabilmesi için gereken malzemeler, Temiz Oda sınıf derecelerinin belirlenmesindeki şartlar ve bu ortamda üretilen malzemeler (lazer, güneş pili, dedektör vb.) hakkında bilgiler verdi.