Rektörümüz Prof. Dr. Muammer Yaylalı'nın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

15 Temmuz 2016 tarihinde milli iradeyi, demokrasiyi, hukuk devletini ve milletimizin sarsılmaz birliğini hedef alan alçak bir darbe girişimine maruz kaldık. Fitne, zulüm ve kanla beslenen bir zihniyet, başta İslam coğrafyası olmak üzere tüm dünya mazlumlarının ümidi olan ülkemizi çatışma ortamına sürüklemek istemiş; demokrasiyi, refah devleti mücadelesini ve toplumsal barışı yok etmeyi hedeflemiştir. Bu hain darbe girişimi aziz milletimizin sağlam iradesi ve tarihten gelen onurlu duruşu ile bertaraf edilmiştir.

Erzurum Teknik Üniversitesi olarak,bilim ve teknolojinin gelişmesine katkıda bulunmak, ulusal ve uluslararası önemli projelere imza atmak, ülkemizin sosyo-ekonomik sorunlarının çözümüne yönelik araştırmalar yapmak misyonumuzun yanında, müreffeh ve büyük Türkiye ülkümüze yönelik bu ve benzeri alçak girişimleri yeniden yaşamamak için bilimsel bakış açısına sahip, özgür düşünen, vicdanı hür, irfanı hür, hakka inanan, ilmin ışığında sorgulayan bireylerin yetiştirilmesi ve bizi millet yapan değerlerin öğrencilerimize aktarılmasını da önemli bir görev biliyoruz.

Bu vesile ile 15 Temmuz’un yıldönümünde, sonunun şehadet olduğunu bilerek,hainlerin karşısında dimdik duran vecanlarını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet, kahraman gazilerimize sıhhatli ömürler diliyorum.

Prof. Dr. Muammer YAYLALI                                                                                                                                                                                                                                                 Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü