Rektörümüzden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Çakmak mesajında:

“Günümüzde din, dil, ırk, coğrafya ve sosyal statü gözetmeksizin tüm insanlığı tehdit edecek bir boyuta ulaşan şiddet, göçler, afetler ve savaşlar en çok kadınlarımızı etkilemektedir. Kadınlarımız tüm bu fiziksel ve ruhsal olumsuzluklar karşısında dimdik ayakta kalmaya çalışarak annelik, eşlik, evlatlık gibi kimliklerini sürdürmeye çalışırlarken bir yandan da ev kadınlığı- iş kadınlığı gibi toplumsal statülerini de bir arada yürütmeye çalışmaktadırlar. Bunca ağır sorumluluk altına giren kadınlar zaman zamanda “fiziki veya psikolojik şiddet” gibi insanlık onurunu zedeleyen ve cahiliye anlayışının devamı niteliğinde davranışlara da maalesef maruz kalmaktadırlar.

Sadece bir çağa, coğrafyaya ve millete hasredilmeyip bozuk bir zihniyete işaret eden kadına şiddetin tasvip edilir hiçbir yanı, yönü ve mazereti bulunamaz. Şiddete meşruiyet sağlayan, merhameti öteleyen ve kadını rencide eden bütün gelenek, örf ve inanışlar reddedilmelidir.

Toplumsal yapımızın ve aile bütünlüğümüzün sağlanmasında, başarılı ve mutlu nesillerin yetiştirilmesinde şüphesiz ki en önemli pay kadınlarımıza aittir. Kadınlara yapılan yatırım, geleceğe yapılan hayati bir yatırımdır. Toplumumuzda her alanda başarılı kadınların var olması, ülkemizin eğitimli, bilinçli ve kalkınmış bir ülke olması için bize güç verecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, bizi eğiten, yetiştiren yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, annelik rolüyle yeni nesillere şekil veren fedakâr kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutluyorum” dedi.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörüğü 08.03.2023