Söz Media ve YAFA’dan ETÜ’YE ZİYARET

Söz Media Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Şimşek, Yetenek Avcıları Fikir Akademisi (YAFA) Direktörü Prof. Dr. Mevlüt Özben ile YAFA Sosyal ve Kültür Etkinlik Koordinatörü Ali Güney Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak’ı ziyaret etti.

Türk iş adamlarının sahibi olduğu Romanya Merkezli Söz Media’nın Türkiye’deki yayıncılık faaliyetleri ve YAFA’nın çalışmalarının değerlendirildiği ziyarette YAFA Direktörü Prof. Dr. Mevlüt Özben, YAFA Projesi hakkında Rektör Çakmak’a bilgi verdi.

YAFA’nın yetenekli çocukların keşfinde yapay zeka tabanlı teknolojileri kullanarak elde edeceği verilerin toplanması, sınıflandırılması ve algoritmalara dahil edilerek kodlanması süreçlerinin tek elden yapılmasının önemine işaret eden Özben, verinin geleceği belirlemedeki rolünün farkında olduklarını söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Bülent Çakmak ise yapay zeka ile ilgili çalışmaların ülkemizin geleceği için önemli olduğunu vurgulayarak, YAFA’nın çalışmalarının kıymetli olduğunu söyledi.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 19.02.2024