Teknoloji Meraklıları Akran Eğitimlerinde Buluştu

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Teknoloji Takımları Koordinatörlüğü mevcut üyelerinin bilgi ve tecrübesini bir sonraki döneme aktarmak için akran eğitimleri verdi.

Eğitimlerde ETÜ’lü üniversite öğrencilerinin yanı sıra bölgede yer alan teknik meslek liselerinden biri olan Bilim Teknik ve İnovasyon Koleji’nin öğrencileri arasından seçilen bir grup da yer aldı.

Temel Elektronik Bilgisi, Temel Elektronik Malzeme Kullanımı, 3D Modelleme, Proteus, Elektronik Sistem Kurma, Elektronik Kart Tasarlama, Görüntü İşleme, Yer İstasyonu Modelleme, C#, Arduino Kullanımı gibi birçok alanda verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan öğrenciler için sertifika töreni düzenlendi.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Genel Sekreter Doç. Dr. Ahmet Dumlu, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Demir Aydın, Teknoloji Takımlar Koordinatörü Arş. Gör. Gürkan Kalınay, Bilim Teknik ve İnovasyon Koleji öğretmenleri ve eğitim alan öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Rektör Bülent Çakmak, öğrencilerin akran eğitimiyle bazı bilgileri daha kolay edinebileceğini belirterek: “Teknoloji Takımları Koordinatörlüğümüzce düzenlenen bu etkinliği oldukça değerli buluyorum. Verilen eğitimler sonucunda hem eğitim veren öğrencilerimiz hem de eğitim alan teknoloji meraklıları kariyer gelişimlerine fayda sağlayacak çok değerli bilgiler edinme fırsatı yakaladı. Bu kapsamda lisans öğrencilerimize 140 saat liseli öğrencilerimize ise 110 saatlik teknik eğitim verildi. Bu ciddi bir çalışma ve üniversitemizin bu tip eğitimlere ne denli değer verdiğinin göstergesidir.” diye konuştu.

Akran eğitimlerini değerlendiren ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi Koordinatörü ve Teknoloji Takımları Koordinatörü Arş. Gör. Gürkan Kalınay ise eğitim süreçlerinin üniversite ve lise öğrencileri için ayrı ayrı planlandığını söyleyerek: “Belirlediğimiz eğitim başlıkları üzerinde bir müfredat hazırladık. Bu müfredatlar öğrencilerin teknik gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla teoriden çok uygulamalı bir şekilde verildi. Bu süreçte temel hedefimiz kursiyerlerin teknik alt yapısını güçlendirirken lisans öğrencilerimizin de teknoloji yarışmalarına daha nitelikli ve daha rekabetçi şekilde katılabilmelerini sağlamaktı” ifadelerini kullandı.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 19.08.2023