ETÜ’nün Sokak Hayvanlarına Yönelik Uygulamasına Tez-Koop-İş’ten Destek

Sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı bugünlerde, Erzurum Teknik Üniversitesi  bilimsel çalışmalarının yanı sıra topluma ve yaşama yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda sokak hayvanlarını unutmayan Üniversitemiz 2021 yılında, kampüsün çeşitli yerlerine mama kapları konumlandırarak konuya ilişkin duyarlılığını gösterdi.

Genel Sekreterliğimiz tarafından kampüsümüzde başlatılan bu uygulamayı desteklemek amacıyla Tez-Koop-İş Sendikası, sokak hayvanları için temin ettikleri mamalarla birlikte bugün üniversitemizi ziyaret etti. Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Çakmak, Tez-Koop-İş üyelerini göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı tebrik ederek, yaşamı paylaştığımız dostlarımıza sahip çıkmanın insani bir görev olduğunu belirtti.

Mama kaplarının doldurulmasının ardından açıklama yapan Tez-Koop-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Hakan Kurt ise, “Doğa ve şehir ekosistemine adapte olmuş bu hayvanları, doğal hayatlarından koparmadan barınma, beslenme ve bakımlarının sağlanması her insanın görevidir” diyerek sokak hayvanlarına yönelik farkındalığın oluşması gerektiğine dikkat çekti. Tez-Koop-İş Sendikası Bölge Başkanı Hakan Kurt, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Çakmak’a üniversitemizin başlatmış olduğu bu uygulamadan ötürü teşekkürlerini bildirdi.

Etkinliğe ETÜ Baş Temsilcisi Mehmet Zeki Kacur, Tez-Koop-İş Sendikası Erzurum Mali Şube Sekreteri Necdet Kargun ve Sendika üyeleri de katılım sağladı.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 09.02.2021